Joel Kukk: Rikkaks saada pole üldse raske

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Kukk.
Joel Kukk. Foto: PP

Mulle päädis tegus nädal sõbra 55. sünnipäeva peoga. Nagu selles peres tavaks on saanud, ei tohtinud keegi lauas istujatest enne pitsi kummutada ja angerjasuppi maitsta, kui polnud ära kuulatud Vanaisa sõnavõttu. Seekord alustas Vanaisa peokõnet üsna üllatavalt – nimelt teatas ta, et mees, kes pole 50aastaselt rikkaks saanud, võib lootuse rikkaks saada sootuks unustada.

Pärast pisikest mõttepausi, mille ajal peoperemees ja tema abikaasa teineteisele küsivalt otsa vaatasid, otsekui hinnates oma ühist maist vara, jätkas Vanaisa: “Kes hindab rikkust maade, majade ja autode järgi, on valel teel. Tõeline rikkus on inimesed, kes sind ümbritsevad, ja selle koha pealt on sünnipäevalaps ikka väga rikas mees.”

Oma väite tõestamiseks luges Vanaisa ette terve rea saavutusi, mille üle peaks päevakangelane eriti uhke olema. Neist kõige vingem saavutus oli Vanaisa arvates see, et mees on kolme poja isa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles