Esimene mängufilm ootab helindamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvusarhiivi filmiarhiiv kuulutas välja konkursi Tartus ja Tartu lähedal vändatud Eesti esimesele mängufilmile «Karujaht Pärnumaal» helikujunduse loomiseks.

Eesmärk on tuua see ajalooliselt põnev Johannes Pääsukese 12-minutiline tummfilm, mis valmis sada aastat tagasi, nüüdisaegse helikujunduse abil tänapäeva vaatajale lähemale. Konkursile on oodatud nii muusikalisi kui ka muid helisid, nagu näiteks diktoritekst ja dialoog, kasutavad ja kombineerivad heliribad. Töid saab esitada 1. septembrini. Pikemalt on tingimused lugeda rahvusarhiivi kodulehel arhiiv.ra.ee.

Konkursile saadetud töid hindab kolmeliikmeline žürii, kuhu kuuluvad filmikriitik Tristan Priimägi, helilooja Märt-Mattis Lill ja rahvusarhiivi filmiarhiivi direktor, filmiteadlane Eva Näripea.

Konkursi peapreemia on 800 eurot, antakse välja ka eripreemiad. Võitja kuulutatakse välja 30. septembril rahvusarhiivi filmiarhiivis, kus esitletakse ka parimaid helindusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles