Jaaniöö tõi politseile hulgaliselt alkoholiga seotud väljakutseid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanituli.
Jaanituli. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eilne öö tõi politseile hulgaliselt teateid joobes inimestest avalikes kohtades, purjus inimestest, kes kaklevad või rikuvad muul moel korda, ning palju teateid oli ka võimalikest alkoholi tarvitanud juhtidest. Tõsisemaid õnnetusi ega üliraskeid kuritegusid jaanituledega seotult ei olnud.

Politsei- ja piirivalveameti politseimajori Veiko Kommusaare sõnul oli jaanipühadega seotult Tallinnas ja Harjumaal rahulikum ning rohkem väljakutseid ja tööd maakondades. „Politsei peamine ülesanne oli liiklusturvalisuse ja avaliku korra tagamine. Liiklusjärelevalves pöörasime peatähelepanu juhtide kainusele, kiirusevalikule ja turvavarustuse kasutamisele. Avaliku korra tagamiseks kaardistas iga jaoskond oma kandi jaanituled ning need kohad olid politsei pühadeaegse patrullmarsruudi aluseks,“ rääkis Kommusaar.

Tema sõnade kohaselt ilmestab jaanipäeva kõige enam alkohol. „Teated purjus inimestest moodustasid politseile tulnud kõnede seas tugeva enamiku. Samuti oli kaklusi, rüselusi ja agressiivset käitumist, mis alkoholiga seotud,“ ütles Kommusaar.

Politseimajor tänab kõiki neid inimesi, kes jaanipidustustel oma sõpruskonna turvalisuse ja heaolu oma südameasjaks võtsid.

Möödunud ööpäeval juhtus kuus raskemat liiklusõnnetust, milles sai vigastada kaheksa inimest. Joobes juhi süül liiklusõnnetusi ei juhtunud. Politsei avastas 52 alkoholi mõju all juhti.

Kuritegudest registreeriti kõige enam vargusi, oli üheksa kehalist väärkohtlemist, mis valdavalt samuti alkoholiga seotud.  Politsei alustas ühe uurimise raske tervisekahjustuse tekitamise kohta Ida-Virumaal, kus haiglasse pöördus noahaavaga mees.

23. juuni hommikust postitas politsei oma Facebooki seinale jooksvat infot numbrile 110 tulnud väljakutsete kohta. Infot avaldati tunnise viivitusega ning suure üldistusastmega, et tagada teatajate anonüümsus jamitte kahjustada võimalikke menetlusi. Ööpäeva jooksul tegi politsei väljakutsete kohta 555 postitust ja needki kõnelevad alkoholiga seotud vahejuhtumite rohkusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles