Tallinna maleva merekaitseliitlased külastavad meritsi Pärnut

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EML Ristna koos meredivisjoni meeskonnaga väljumas merele Miinisadamast.
EML Ristna koos meredivisjoni meeskonnaga väljumas merele Miinisadamast. Foto: Kuno Peek

Reedest pühapäevani viibib väljasõidul mereväe õppelaev EML Ristna koos Kaitseliidu Tallinna maleva laevameeskonnaga. Iseseisva mereõppuse raames sooritatakse erinevaid harjutusi, mille eesmärk on edendada meeskonna kokkutöötamise võimet, laeva ja varustuse tundmist ning lihvida individuaalseid rollipõhiseid oskusi.

Laupäev veedetakse Pärnus. Kella 12–18 on laev avatud kõigile uudistajatele. Järellugemiseks jagatakse mitmesuguseid militaarkirjanduslikke väljaandeid.

EML Ristna on 1957. aastal Soomes valminud patrull-laev, mis alates 2000. aastast on kasutusel Eesti mereväes. Varem kasutati laeva ajateenijate väljaõppeks, praegu kasutatakse seda peamiselt merekaitseliitlaste ja kaitseväe kõrgema sõjakooli merekadettide koolitamiseks. Laevas on kohti kokku 19-liikmelisele meeskonnale. Laeva pearelv on 23millimeetrine õhutõrje automaatkahur. Laeva vapikirjal seisab moto „Fama semper vivit!“ – „Legend elab igavesti!“.

Meredivisjon on Kaitseliidu Tallinna maleva eksterritoriaalne allüksus, mille liikmeskonda kuulub üle 150 kaitseliitlase. Peamised tegevused on maleva poolt suunatud ülesannete ja kohustuste täitmine, koostöö mereväega, ühekordsed projektipõhised tegevused ja liikmeskonna sotsiaalne sidumine.

Meredivisjoni liikmed kasutavad väljaõppeks EML Ristnat, millega väljasõitude raames tutvustatakse merelist riigikaitset Eesti väikesadamateski – siiani on külastatud Narvat, Narva-Jõesuud, Kundat, Hiiumaad, Saaremaad, Haapsalut, Pärnut, Kihnut ja Ruhnut. Kahel korral on Ristnaga meritsi toodud Tallinnast Pärnusse suvepealinna tiitel.

Ristna merepraktika kõrval on olulised ettevõtmised laeva hoolduspäevad, kus õpitakse nii laeva kui varustust lähemalt tundma ja tagatakse nende kasutusvalmidus merel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles