Niit ja nõel pole emadele võõraks jäänud

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorhärradele viigipükste, vesti ja lipsuga komplektid ning preilidele uhked alt kaharad minitualetid. Enamasti tellitakse Ritalt riided pulmaminekuks, kuid tema valmistatud peorõivaid kannavad lapsed lasteaia lõpetamistel ja jõulupidudelgi.
Noorhärradele viigipükste, vesti ja lipsuga komplektid ning preilidele uhked alt kaharad minitualetid. Enamasti tellitakse Ritalt riided pulmaminekuks, kuid tema valmistatud peorõivaid kannavad lapsed lasteaia lõpetamistel ja jõulupidudelgi. Foto: Urmas Luik

Poed on kaubast lookas ja interneti kaudu saab garderoobilisa kas või maakera kuklapoolelt. Miks peaks võtma vaevaks tänapäevaste võimaluste juures ise lastele riideid õmmelda?

30aastased ja vanemad mäletavad aegu, mil popi kleidiga uhkeldamiseks polnud muud võimalust, kui hankida tutvuste kaudu kangas, kopeerida Burdast lõige ja istuda õmblusmasina taha.

Kapiriiulid suisa ägasid riiderullide all. Neilgi, kellele rätsepakunst võõras. Kangapoes sabatajad haarasid lennult leti pealt või alt iga viimase kui meetri õmblusmaterjali. Mõeldi, et mine tea, millal järgmine kord õnneks läheb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles