Vändra mail kõrgub rukis põllul nagu müür

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allikõnnu külas mühab rukis nagu müür, OÜ Vändra tegevjuht Ilmar Teevet (paremal) ja tootmisjuht Kaido Madisson kaovad põllul küpsevasse vilja õlgadeni ära.
Allikõnnu külas mühab rukis nagu müür, OÜ Vändra tegevjuht Ilmar Teevet (paremal) ja tootmisjuht Kaido Madisson kaovad põllul küpsevasse vilja õlgadeni ära. Foto: Urmas Luik

Vändra osaühingu lahjadel liivamaadel kõrgub rukis nagu müür, kui ilmataat pahurast tujust jagu saab ja päikesel paista laseb, võivad kombainid juuli lõpus uudsevilja võtma hakata.

Osaühingu tegevjuhi Ilmar Teeveti jutu järgi on rukist külvatud rohkem kui varem, 175 hektarile ning talivili elas talve üldiselt hästi üle. Kahjustusi tekkis vaid kohtades, kuhu vesi juba sügisel pidama jäi.

“Kõik need kumerad maad, mis Eestimaal on, on niivõrd head rapsi kasvatamiseks, sest vesi vajub maha, meil siin on plank, laudsile maa, vesi jääb peale, jää natukene mängib ja võtabki külvid ära, aga rukis talvitus sel aastal superhästi,” seletas tegevjuht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles