Pärnu kesklinnas avab nädalaks uksed Vanapargi ehtekohvik

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanapargi vana paviljon.
Vanapargi vana paviljon. Foto: Erakogu

Esmaspäeval avatakse Pärnus üheks nädalaks ainulaadne Vanapargi ehtekohvik, kus saab näha näitust kahe Eesti ehtekunstniku Anneli Tammiku ja Kaire Ranniku uuematest töödest ning nautida värskeid suupisteid, kvaliteetkohvi ja veini.

Aadressil Vingi 17 asuva kohviku väiksest pop-up poest saab soetada metallikunstnike autoriehteid, kuulata nende soovitusi ja ehete sünnilugusid.

Vanapargi ehtekohviku eestvedaja, metallikunstnik Kaire Ranniku sõnutsi on ettevõtmise eesmärk äratada Pärnu Vana pargi ääres asuv paviljon uuele elule ja pakkuda valgetel suveõhtutel inimestele veidi teistmoodi meelelahutust. "Toome hakkajatest naistest sõpruskonnaga kunagise hiilguse taas pargimajja, pakkudes külastajatele ehedaid maitseid ja maitsekaid ehteid," kommenteeris Rannik. Kogu järgmise nädala jooksul saab Vanapargi ehtekohviku sundimatus salongilikus õhkkonnas näha nii Anneli Tammiku ja Kaire Ranniku individuaalloomingut kui ka ühiselt valminud väikeseeriad.

Kohviku perenaine Irma Viidalepp usub, et kohvik toob loodavasse keskkonda lõhnu ja maitseid, elevust ning melu, pakkudes külastajale võimalust eemalduda hetkeks argielust ja anduda kirega ilule. "Meil pakutav söök ja jook erineb oma valikuga pisut tavapärasest kohvikumenüüst. Pakutav on iga päev pisut erinev, kuid alati ehe, maitsev ja värskelt valmistatud. Lisaks küpsetistele saavad külastajad nautida esmaklassilist kohvi ning häid veine ja veinikõrvast,” lubas Viidalepp. Ehtekohviku koostööpartnerid on Sitsiilia mahešokolaadide tootja Il Modicano ja Helsingi kohvi röstikoda Kaffa Roastery. Ilusa ilmaga on avatud kohviku õdus sisehoov.

Esialgu loodud Vanapargi pagaripood on oma pika ajaloo jooksul jõudnud olla nii kommipood kui õllekas ja jõuab nüüd väikeste täiendustega nädalaks oma algse otstarbe juurde tagasi.

Vanapargi ehtekohvik on avatud järgmisel nädalal iga päev 12–23. Kohvikus saab arveldada vaid sularahas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles