Akadeemia valis tantsijaid

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See, kas nende noorte tantsijate pingutused kultuuriakadeemia tantsukunsti erialale sisseastumisel vilja kannavad, selgub 20. juuliks.
See, kas nende noorte tantsijate pingutused kultuuriakadeemia tantsukunsti erialale sisseastumisel vilja kannavad, selgub 20. juuliks. Foto: Elmo Riig

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia vastuvõtukomisjonid töötavad täie hooga, sest mõnel erialal, näiteks tantsukunstis, kestavad sisseastumiseksamid mitu päeva.

Lavakunstide osakonna juhataja Jaanika Juhansoni sõnul algasid tantsukunsti eriala katsed teisipäeval ning lõpevad täna. Noori jälgitakse ka trennides ning lisaks õppejõududele viibivad vastuvõtu juures sama ala üliõpilased.

Tantsukunsti erialale võetakse õppureid igal aastal. «Selle ala lõpetanud omandavad tantsuõpetaja kutse, osa aga spetsialiseerub koreograafi erialale,» selgitas Juhanson.

Margit Simenson Viljandi kultuuriakadeemia õppetalitusest ütles, et praegu on käsil sisseastumiseksamid ja alles seejärel, 12.—16. juulini saab esitada ametliku avalduse.

Üliõpilaskandidaat saab seega enne sisseastumisavalduse esitamist teada nii gümnaasiumi riigieksamite kui ülikooli sisseastumiseksamite tulemused, mille põhjal selgub, kas ta ületab sissesaamiseks vajaliku lävendi ehk õppekavale kehtestatud minimaalse punktisumma.

«Avalduse esitavad ainult need, kes saavad lävendi ületamiseks piisavalt punkte,» selgitas Simenson. «Tegelikust õpihuviliste hulgast ei anna märku avalduste hulk, vaid hoopis eksamitele registreerunute arv.»

Registreerunuid on kultuuriakadeemia õppetalituse andmetel eelmise aastaga võrreldes 50 kandidaadi võrra vähem: 2009. aastal oli neid 369, tänavu 319. Simensoni selgitust mööda on kõige olulisem põhjus see, et tänavu ei võeta vastu teatrikunsti tudengeid. Sellele erialale registreerujaid oli eelmisel aastal kõige rohkem.

Sügisel toimuvast avatud ülikooli vastuvõtust ootab kultuuriakadeemia olulist lisa näiteks raamatukogunduse ja infohalduse aladel.


Läbi aastate on Margit Simensoni sõnul olnud väga populaarne kultuurikorralduse õppekava. «Palju huvilisi on olnud lavakunstide osakonda: eelmisel aastal teatrikunsti ning sel aastal teatrikunsti visuaaltehnoloogia õppekavale,» loetles Simenson. «Võrreldes eelmise vastuvõtuga 2008. aastal on tunduvalt rohkem kandidaate ka rahvusliku tekstiili õppekaval.»

Magistriõppesse võetakse tänavu muusikaõpetaja õppekavas. Eksamitele on registreerunud üheksa kandidaati.

Tudengeid võetakse 11 õppekavale. «Eelmisel aastal alustas päevaõppes õpinguid ligikaudu 130 üliõpilast ja sel aastal on oodata umbes sama palju õpihuvilisi,» sõnas Simenson.

Uusi õppureid ootavad Viljandi kultuuriakadeemia praegused 750 üliõpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles