Kommentaar: Kui Putin mängis akordioni

Toomas Alatalu
, politoloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Multitalendile on kõik jõukohane.
Multitalendile on kõik jõukohane. Foto: Reuters

Ida-Ukrainas käib halastamatu kodusõda, mille vaimseks isaks oli vaieldamatult Kreml, kui tuletada meelde – aga seda tuleb Vene telekanalite igapäevaste ajuloputuste tõttu piiririigis pidevalt teha – 22. veebruari kogunemist Harkivis Vene riigiduuma saadikute ja kuberneride osalusel, juba märtsis loodud esimesi ”vabariike“ Donetskis ja Luganskis vaid ühe loosungiga: liituda Venemaaga, 24. mail välja kuulutatud Novorossijat, mis juhtumisi kõigile kätte saadud kaartidele kanti jne.

Kuna Vladimir Putin ise distantseerus veel 7. mail sellest ”ühinemisest“, siis ootab Lääs Putinilt sõnumit separatistide pealikutele, kes praegu on kõik eranditult Venemaa kodanikud: lõpetage vastupanu, pange relvad maha.

Selle asemel kuulutas Donetski peamees Aleksandr Borodai 10. juulil välja 100 000 (!) inimese evakueerimise... Venemaale ja vägede ülemjuhataja Igor Girkin-Strelkov teatas, et samast päevast maksab sõdijatele 5000–8000 grivnat!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles