Andrew Winteri isa on jõudnud kodumaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrew Winter Ameerikat avastamas (esimene pilt) ja akadeemiku seisusesse tõstetud maalikunstnik oma ateljees New Yorgis (kolmas pilt). Teisel pildil Andrew Winteri maal oma isast. Kunstnik on maalinud ka autoportree ning kodumaal käimise ajast 1926/27 on mitu söejoonistust, portreed ja maali kodukohast Sindist.
Andrew Winter Ameerikat avastamas (esimene pilt) ja akadeemiku seisusesse tõstetud maalikunstnik oma ateljees New Yorgis (kolmas pilt). Teisel pildil Andrew Winteri maal oma isast. Kunstnik on maalinud ka autoportree ning kodumaal käimise ajast 1926/27 on mitu söejoonistust, portreed ja maali kodukohast Sindist. Foto: Erakogu

Kõik mäletame ”Bean – täitsa lõpp filmi“ stseeni, kus maali ”Whistleri ema“ avamispeol lausuti sõnad, et Whistleri ema on koju tagasi jõudnud. Sedasama võime nentida Winteri isa kohta, ainult ilma naljata.

Andrew Winter (Andrei Winter) sündis 1892. aastal Sindis, kus ta isa eluaeg ametis oli. Pärast kohaliku kooli lõpetamist suundus Andrei 1913. aastal merele sooviga teenida raha tulevaste kunstiõpingute tarvis.

Esimene maailmasõda lõi tema plaanid segi ja nii teenis ta 1914–1916 hoopis Briti vägede koosseisus. Seilates kuni 1921. aastani Ameerika laevadel, sündiski otsus kinnitada kanda hoopiski Ameerikas ja õppida kunsti sellel mandril. Algasid kunstiõpingud New Yorgi kunstiakadeemias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles