Kihnu kiriku hoidja Saima Klaas

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Kihnus on küllaltki raske kirikutööle inimest leida. Mul on hea meel, et Saima Klaas nõustus seda tegema, sest ta on väga hoolikas inimene. Kogudus võib tema peale kindel olla,” iseloomustas Saimat ülempreester Viktor Ivask.

“Suvisel ajal on kirikuteenija amet nagu tuletõrjuja oma. See on raske kohustus pidevalt käia ja kirikuuksi avada ning inimestele kirikut näidata. Vajadusel tuleb kella lüüa, kirikut kütta ja koristada. See on töö, mida sunniviisiliselt ei tee. Saima suhtub kirikusse väga tõsiselt.”
“Kihnus on küllaltki raske kirikutööle inimest leida. Mul on hea meel, et Saima Klaas nõustus seda tegema, sest ta on väga hoolikas inimene. Kogudus võib tema peale kindel olla,” iseloomustas Saimat ülempreester Viktor Ivask. “Suvisel ajal on kirikuteenija amet nagu tuletõrjuja oma. See on raske kohustus pidevalt käia ja kirikuuksi avada ning inimestele kirikut näidata. Vajadusel tuleb kella lüüa, kirikut kütta ja koristada. See on töö, mida sunniviisiliselt ei tee. Saima suhtub kirikusse väga tõsiselt.” Foto: Kadri Pulk

Kui Kihnus on huvilised käimas, külastatakse enamasti kohalikku kirikutki.

Kirikuteenija Saima Klaas teeb uksed lahti ja jagab seletusi, kui kellelgi küsimusi tekib. Ise kommenteerib sealjuures, et ega tema neist asjadest suurt tea, sest sattus kirikut hoidma pooljuhuslikult.

“Minu meheema õde Olga Klaas oli varem see, kes kirikuga tegeles. Ta kahjuks suri ja siis preester Viktor Ivask palus, et avaksin vajadusel uksi ja laseksin turistid sisse. Olin nõus, kuid esialgu ei arvanud, et minust seepärast kirikuteenija saab,” räägib kolmandat aastat ametit pidav Klaas justkui vabanduseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles