Liivimaa kolkamõisa elu Tõstamaal mõisasaalis

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerda Kordemetsa arvates on inimesed valmis ohverdama laste heaolu nimel palju. Kas surnud mõisahärra (Andrus Vaarik) ja leskparuness Agathe (Kersti Tombak) seda ka teevad?
Gerda Kordemetsa arvates on inimesed valmis ohverdama laste heaolu nimel palju. Kas surnud mõisahärra (Andrus Vaarik) ja leskparuness Agathe (Kersti Tombak) seda ka teevad? Foto: Ants Liigus

“Näete, kui hea on viin – parandab kõik haavad. Aga nüüd kõik pakkima!” kõlas võib-olla surnud Gustav von Dorni hääl üle Tõstamaa mõisa saali.

Alanud on Gerda Kordemetsa uue suvelavastuse proovid. “Tsepeliin” on juba neljas lavastus, mille Kordemets ise on kirjutanud, lavastanud ja toob Tõstamaal lavale. Lavastajat on alati võlunud ajalugu ja seetõttu on seegi näidend, mis jõuab vaatajate ette augusti algul, seotud ajalooliste sündmustega.

“Ma ei tahtnud kirjutada otse sõjast, kuid mulle tundus, et sel suvel peab sellest rääkima,” tõi Kordemets välja fakti, et juuli lõpus möödub 100 aastat esimese maailmasõja algusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles