Juhtkiri: Väike samm linnale, hüpe Räämale

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Pärnu arvukaima elanikkonnaga ja üks suuremaid linnaosi Rääma on aastakümneid olnud vaese sugulase osas. Nii kultuuri-, kaubandus- kui suures osas teenindusasutuste võrk on selline, nagu see kujunes välja nõukogude aja lõpuks.

Ometi on Rääma kõige kiuste olnud üks dünaamilisema arenguga linnaosi suvepealinnas. Kesklinna lähedus on toonud Räämale püsielanikeks inimesi, kes seal sündinud ja koolis käinud, kuid vahepeal mujal olnud. Uusasukatest rääkimata, kes asustavad kortermaju või soetavad põliskrunte, kuhu vana lääbakil maja asemele uus ja moodsam ehitada. Kõige selle juures on teenindus- ja teedevõrgustiku ning ühissõidukiliikluse areng olnud tagasihoidlik, ehkki linnaosa läbib Ehitajate tee.

Ilmselt võib linnal olla plaane Rääma sotsiaalelukondlikku väärtust tõsta, näiteks uus lasteaed rajada vms, aga selleks ei jätku raha ja lootma peab Euroopa Liidule. Seetõttu on räämakad rõõmsad, et Raba tänav saab kergliiklustee, mis seob Ehitajate tee Jaansoni raja paremkalda kergliiklusteega ja hõlbustab jalgsi või jalgrattal jõudmist kesklinna, rääkimata laste koolitee julgemaks muutmisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles