Venemaa peab Ukraina vastu hübriidsõda

Mohamed A. El-Erian
, riigikogu väliskomisjoni esimees (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Viimaste päevade uudised nii Moskvast kui Ida-Ukrainast kinnitavad, et veebruaris alguse saanud Venemaa väljakuulutamata hübriidsõda Ukraina vastu jätkub. Kasutusel on kõige erinevamad ründevahendid alates infosõjast ja lõpetades nüüdisaegse relvastuse kasutamisega. Ainus, mis puudub, on ametlik sõjakuulutus.

Uute provokatsioonide laine ja kõikvõimaliku raskerelvastuse saatmine Venemaalt Luganski ja Donetski regiooni annab alust arvata, et Moskval pole mingit kavatsust agressiooni peatada. Pole välistatud, et Venemaa võib oma seniste positsioonide kinnistamiseks kasutusele võtta nn rahuvalvesekkumise taktika.

Vene diplomaatia töötab praegu palehigis, et saavutada rahvusvaheline tunnustus Ida-Ukrainas tegutsevatele Venemaa agressiooni teostavatele palgasõduritele ehk terroristidele. Putini ja Merkeli kohtumine Brasiilias näis just sellele keskenduvat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles