Juhtkiri: Euroopa hädas sanktsioonidega

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Euroopa Liidu liikmesriikide pealinnadesse on läkitatud kümneleheküljeline memo uutest võimalikest sanktsioonidest Venemaa korrale kutsumiseks. Kooskõlastusring tõotab kujuneda väga vaevaliseks Euroopa suure sõltuvuse tõttu Venemaast.

Moskva viimaste päevade tegevus Ida-Ukraina terroristide mahitamisel ei jäta kahtlust, et Venemaa jätkab oma agressiivset poliitikat Ukraina terviklikkuse lõhkumiseks sanktsioonidele vaatamata.

Euroopa pealinnades ei anta endale ikka veel aru, et Venemaa tegevuse suhtes silmade sulgemine võib viia väga kurbade tagajärgedeni. Euroopa, aga ka maailma avalikkuse veenmiseks on vaja agressorit paljastavad tõendid lauale lüüa. Ilmselt tuleks seda teha ÜROs nii, nagu juhtus 25. oktoobril 1962, mil USA esindaja ÜROs Adlai Stevenson esitas maailmale ümberlükkamatud tõendid Nõukogude rakettidest Kuubal. Nõukogude inimesed ei saanud midagi teada, küll aga veendus maailma avalikkus NSV Liidu tegelikus pales.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles