Fotod: Eesti-Läti noored tutvuvad sõdade ajalooga

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Sõjahaudade Hoolde Liit ja Läti Vennashaudade Komitee tegid koostööprojekti “Ühist ajalugu taaselustades”, mille järgi algas 4. augustil laager 15–20aastastele mõlema riigi ajaloohuvilistele noortele. Laagris, mis kestab 13. augustini, tutvuvad noored esimese maailmasõja ja vabadussõja lahingupaikade ja mälestusmärkidega.

Laager algas lillede asetamisega Pärnu Alevi kalmistul asuvale vabadussõja sambale. Edasi suundusid noored esimesse laagripaika Jõõpresse, kus viibitakse neli päeva, ja Lavassaare raudteemuuseumisse. Laagrilised õpivad tundma ka mõlema sõja aja elu-olu.

Ülejäänud laagriaeg möödub Valgas isamaalise kasvatuse püsiekspositsiooni puhkekeskuses, kus tutvutakse vana aja lahingutehnikaga ja tehakse väljasõite Lõuna-Eesti maakondades asuvatesse lahingupaikadesse. Kavas on neid paiku ja mälestusmärke ka korrastada.

Laagris osaleb 30 noort. Ettevõtmist rahastatakse Eesti-Läti programmist ja see on osalejatele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles