Päästjad kustutasid Tammistes järelevalveta lõkke

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõke
Lõke Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Päästjad kustutasid eile Sauga vallas Tammistes metsa all põlenud järelevalveta jäetud lõkke. Tuleohutuse inspektorid tuvastasid lõkke tegija samas olnud ajalehtede järgi, millel oli lehe omaniku nimi ja aadress.

Päästeteenistust teavitati Tammistes metsa all põlenud lõkkest kell 10.47, teatas Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Sirle Matt.

Lõkkes põlesid ajalehed ja selle tegijat juures ei olnud. Tuleohutuse inspektorid tuvastasid lehtede omaniku nime ja aadressi. Andmed anti edasi menetlemiseks keskkonnainspektsioonile.

Metsas tohib lõket teha ainult tähistatud lõkkekohtades, kus on lõkkease eelnevalt ette valmistatud ja enamasti ka sädemepüüdjaga varustatud.

„Praeguse kuuma ja kuivusega on väljaspool ettevalmistatud lõkkekohti metsas tule tegemine lubamatu ja erakordselt ohtlik. Üks säde võib süüdata kümneid ja sadu hektareid metsa,“ hoiatas Matt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles