Elmari tantsuõhtul ei näe väljareklaamitud artiste

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Madist tänavusel tuuril "Elmari tantsuõhtu" enam esinemas ei näe.
Karl Madist tänavusel tuuril "Elmari tantsuõhtu" enam esinemas ei näe. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kuigi suvetuuri “Elmari tantsuõhtu” korraldajad reklaamivad üritust kuue tuntud artistiga, ei näe kontsertidel kõiki välja reklaamitud esinejaid, sest korraldajad palusid neil mitte kohale tulla.

“Elmari tantsuõhtu” reklaamilt vaatavad vastu ansambli Karavan artist Karl Madis, Anne Adams, Jüri Homenja, Erich Krieger, Henrik Normann ja Üllar Luubi kehastatav Siegfried Eberhard.

Kuid tuuri pressiesindaja Luubi teatel ei näe vähemasti kahte esimest tänasel kontserdil Pärnu Tervise Medical Spa sisehoovis, kuigi nad on välja reklaamitud ka kolmapäevase Pärnu Postimehe vahel ilmunud Pärnu Börsis. Karavani ja Adamsi asemel näeb Pärnus hoopis DJ Renxxi, keda ei ole kuskil reklaamitud.

“Elmari tantsuõhtu põhimõte on, et hulk esinejaid jagatakse vastavalt kohtadele,” seletas Luup. “Tegu on tantsuõhtu, mitte ühe esineja tuuriga. Inimesed tulevad kohale ja saavad seal tantsida nelja esineja muusika järgi.”

Luubi sõnade kohaselt ei ole see publiku petmine. “Eelmisel aastal tekkis meil segadus hoopis sellega, et kõik osalejad ei saanud igale kontserdile kohale tulla,” seletas ta.

Anne Adamsi teatel helistati talle neljapäeva hommikul ja paluti mitte Pärnusse esinema tulla.

“Pole saanud veel teemasse süveneda, aga ausalt öeldes on selline käitumine näotu ja olen üsna nõutu,” märkis Adams, kes ei teadnud täpselt, kas tuur on tema jaoks lõppenud või läheb see veel edasi.

Adamsi jaoks muudab asja hullemaks see, et ta pidi Elmari tuuri ajal esinema Tallinki laevadel, kuhu ta otsis selleks ajaks asendaja. “Absoluutselt ei vasta tõele see, et ma ei saa mõnel kontserdil esineda, sest võtsin tuuri ajaks end mujalt vabaks,” ütles Adams.

Tuuri ülesütlemine tuli üllatusena ka Karl Madisele.

“Korraldajate otsus oli selline, et 300-500 inimest ühel kontserdil pole piisav, et hoida kahte peaesinejat, Karavani ja Hendrik Normanni,” seletas Madis. “Nii öeldi Karavanile kogu tuur üles. See ei vasta tõele, et pidime osalema vaid mõnel kontserdil. Meil oli jutuks ikka kogu tuur.”

Tiheda esinemisgraafikuga Madis märkis, et võttis tuuri vastu vaid selleks, et anda Karavanile lisatööd. Tagantjärele selgus, et see oli vale otsus.

Luubi teatel on olnud “Elmari tantsuõhtu” piletimüük oodatust palju kehvem.

“Ilmad on ilusad, kuid rahval ei ole lihtsalt raha,” teadis Luup. “Siiski on kohale tulnud inimesed siiani kontsertidega väga rahule jäänud ja tuuri pooleli jätta me kindlasti ei kavatse. On ju “Elmari tantsuõhtu” jaoks valitud väiksemad esinemispaigad, kus muidu suvel suuri kontserte ei toimu.”
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles