Pärnu jahid napsasid Muhu väina regatilt kolm kulda

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval Pärnust startinud Muhu väina regatt viis merekarud laupäevaks Dirhamisse.
Esmaspäeval Pärnust startinud Muhu väina regatt viis merekarud laupäevaks Dirhamisse. Foto: Malle Kosk

Esmaspäeval Pärnust alguse saanud ja laupäeval Dirhamis lõppenud 53. Muhu väina regatt lõppes Pärnu jahtidele edukalt – kuue jahiklassi arvestuses võideti kolm Eesti meistritiitlit.

Muhu väina regatil osales tänavu pea 600 purjetajat 89 jahil, mis on ühtlasi Eesti uue iseseisvusaja rekord. Kuue päeva jooksul läbiti 200 meremiili pikkune distants Pärnu-Roomassaare-Virtsu-Dirhami. Regati märksõnadena tõid korraldajad välja suurepärase ja sooja suveilma ning vähese tuule.

Esimeses grupis tuli Eesti meistriks Kalevi jahtklubi jaht Forte Jaak Jõgi meeskonnaga. Pärnu jahtidest olid parimad Lady Bird (kapten Karl-Hannes Tagu) kuues, Katariina II (Aivar Tuulberg) seitsmes ja Tuule (Jaan Mugra) kümnes.

Teises grupis napsas Eesti meistritiitli Pärnu jaht Mia (Erki Melts), Merepärl (Alari Akermann) oli kolmas, Sugar (Mihkel Kosk) neljas, Freya (Heino Hünnev) kaheksas, Adventure (Alo Murutar) üheksas ja Reddream (Tanel Kurs) 15.

Kolmandas grupis võttis võidu varasematelgi aastatel Eesti meistriks tulnud Pärnu jahtklubi jaht Georg (Viktor Feofanov), Jinx (Karl-Robert Trink) oli üheksas ja Bella (Rait Maruste) kümnes.

Neljandas grupis tuli Eesti meistriks Haapsalu jaht Edasi Koit Pautsi meeskonnaga. Noortetiimidega sõitnud Pärnu jahid Pille-Riin (Erik Sepping) ja Aida (Martin Aljaste) lõpetasid 14. ja 15. kohaga.

Viiendas grupis võttis võidu Kalevi jahtklubi jaht Charisma Peter Šaraškini juhtimisel. Pärnu jaht Windwalker (Raiko Lehtsalu) lõpetas 13. kohaga.

Kuuendas grupis olid taas edukad pärnakad. Esikoha napsas La Folie (Janno Simm), Temper (Harri Murd) oli kolmas, Vesipruul (Ain Sumberg) viies ja Lind (Jüri Sõber) seitsmes.

Muhu väina regatti korraldas ESS Kalevi jahtklubi koostöös Pärnu jahtklubi ja Eesti jahtklubide liiduga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles