Pärnu saab laupäevaks juurde poolsada kohvikut

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus eelmise aasta Augustiunetuselt.
Fotomeenutus eelmise aasta Augustiunetuselt. Foto: Urmas Taul

Laupäeval Pärnus toimuv tänavafestival Augustiunetus toob üheks päevaks linna juurde poolsada kohvikut. Festivali kohvikutes on tänavu põhirõhk kohalikul toorainel.

„Üheõhtukohvikute mõte on täita paljude inimeste unistus: pidada kas või kord üht kena kohvikut,“ ütles festivali kohvikuprojekti eestvedaja Herdis Elmend. „Teiselt poolt tahame pakkuda eripärast. Näiteks püüame Augustiunetuse kohvikutes panna rõhku Pärnumaalt pärit toidu kasutamisele. Nii saab maitsta väga mitmekülgset valikut meie oma põldudel ja metsades kasvavast.“

Elmendi sõnade kohaselt saab peale koduste küpsetiste proovida prantsusepäraseid kartuleid, naturaalsetest marjadest tehtud koduveine, tatravahvleid, kitsejuustu ja -vorsti, isetehtud pulgakomme kasepaku sisse puurituna, mahetatrajahubiskviiti, sõira, suvikõrvitsakotletti toorjuustuga, gluteenivabasid pannkooke ja palju muud isuäratavat.

Augustiunetuse raames avatakse kokku 50 üheõhtukohvikut, enamik neist Supeluse tänaval ja Rannapargis.

Pärnu kesklinnas ja Rannapargi piirkonnas toimuvad tänavafestivali Augustiunetus raames 16. augusti õhtu jooksul teatri-, raamatu-, filmi-, muusika-, tantsu-, moe- ja toidukunsti üritused. Augustiõhtusse toovad vaatemängulisust sapakate paraad, kostümeeritud rattakruiis, eelmise sajandi alguse eeskujul toimuv puureketitega tenniseturniir, unetute jooksuvõistlus pidžaamades ja palju muud põnevat. Esinejate nimekiri on mitmekülgne, kümmekonnal just selleks õhtuks püstitatud laval astub üles eriilmelisi esinejaid folkloorirühmadest kuni ansambliteni Odd Hugo, Facelift Deer ja Curly Strings.

Pärastlõunast keskööni kestva tänavafestivali peatelg on Pühavaimu ja Supeluse tänav, mille ümbruses toimub üle poolesaja ürituse ja ettevõtmise. Tänavafestival kuulutatakse avatuks Koidula pargis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles