Lihula lilltikand särab kirgastes värvides

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Selberg kannab meelsasti punast värvi rõivaid, sest punane on ka Lihula tikandist kõneleva raamatu kaas ja paljude seinavaipade taustakangas.
Urve Selberg kannab meelsasti punast värvi rõivaid, sest punane on ka Lihula tikandist kõneleva raamatu kaas ja paljude seinavaipade taustakangas. Foto: Urmas Luik

Kirjastus Pegasus andis hiljuti välja raamatu “Lihula lilltikand. Õpetus. Mustrid. Inspiratsioon”, mille koostamisel panid käed külge Pärnumaa naisedki.

Raamatu autor on Lihula lilltikandi selts. Teksti kirjutasid seltsi liikmed Ilme Figol, Maie Roos ja Urve Selberg, raamatus kasutatud tööd ja mustrid pärinevad seltsi liikmetelt või vanadelt Läänemaa vaipadelt.

Raamatu projektijuht Annika Põltsam elab Pärnumaal Vaskräämal. Räpina aianduskoolis tekstiilitööd õppides ja seminaritöö jaoks materjali otsides leidis ta, et lilltikandist pole peaaegu ühtegi tänapäevast raamatut ilmunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles