Kurgja talumuuseumi õuel saab taas näha vabaõhuteatrit

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurgja talumuuseumi peahoone.
Kurgja talumuuseumi peahoone. Foto: Henn Soodla

Pärast nelja-aastast vaheaega saab Kurgja talumuuseumi õuel taas näha vabaõhuteatrit, seekord toob lavastaja Roman Baskin publiku ette Eugene O'Neilli etenduse "Iha jalakate all".

O'Neilli "Iha jalakate all" oli Roman Baskini meeles mõlkunud juba mõnd aega, Kurgja tundus aga lavastajale just selle paigana, kuhu lugu ideaalselt sobituks, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

"Koht on võimas, kirglik ja lugu on kirglik. Ja meil on lihtsalt vaja see tugevalt kaasa võtta, nagu suvelavastustega ikka on. Teatris on kõik tinglik: papist puud ja papist pääsukesed lendavad. Siin on kõik ehe ja see on meeletu lisaväärtus," selgitas Baskin.

Kirglik lugu armastusest ja vihkamisest viib suure kullapalaviku aegsesse Ameerikasse.

"Iha jalakate all" peaosades on Katariina Lauk, Rasmus Kaljujärv ja Feliks Kark, kellele see on viies kord Kurgjal vabaõhulavastuses osaleda ning kelle vihje peale Roman Baskin Kurgja kui võimaliku mängukohaga tutvust tegi.

"Loodus, loomad ja kõik see maalähedus. Kui on tarvis mängida imaalähedast tükki, on Kurgja ikka sobiv koht küll," märkis Kark.

  Lavastust mängitakse Kurgjal sel suvel 13. augustini kokku 15 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles