Taimsoo: finaalis läheme oma asja ajama

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapaat pärast MMil finaalikoha tagamist.
Neljapaat pärast MMil finaalikoha tagamist. Foto: Fred Killing

 Amsterdamis toimuvatel sõudmise maailmameistrivõistlustel peeti eile poolfinaale. Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaur Kuslap, Allar Raja, Sten-Erik Anderson ja Kaspar Taimsoo oli esimeses sõidus, mis lõpetati kolmandana ning tagati koht finaalis.

«Kindel ja kontrollitud sõit meilt, ilma liigse kulutamiseta,» kommenteeris treener Mati Killing eestlaste etteastet. «Hästi ja targalt sõitsid poisid, samas kerge ei olnud. Esimeses pooles otsisime rütmi ja väga hullult ei rapsinud.»

Eesti alustas poolfinaali rahulikult, 500 meetri peal oli liider Venemaa, Eesti oli viies. Poole maa peal oli Eesti paatkond ikka viies, sekundiga liidrist Venemaast taga. 1500 meetri peal Venemaa edu sulas ja teised möödusid neist. Eesti oli 500 meetrit enne lõppu kolmas, kaotades 0,7 sekundit esimeseks tõusnud Suurbritanniale.

Finišisse jõudsidki eestlased kolmandana ja tagasid seega koha laupäevases finaalis. Esimesena sai edasi Suurbritannia (5.46,040), teine oli 2012. aasta olümpiavõitja Saksamaa paatkond (5.46,940). Eesti aeg oli 5.48,590. Teisest poolfinaalist said edasi Ukraina (5.47,85), Hiina (5.49,62) ja Šveits (5.50,11).

«Finaalis algab kõik nullist, seal kergeid vastaseid pole, kõik on head. Kui Ukraina suudab sama võimsalt esineda, on nemad ehk peamised soosikud. Ent ka meie teeme kõik endast oleneva, et võita,» vaatas Killing eelseisvale finaalile.

Kaspar Taimsoo sõnas pärast poolfinaali, et eestlased said peamise ülesandega hakkama. «Tegime nii-öelda oma sõidu, kuigi parandamisruumi on alati. Lõpus oli olulisem, et suudaksime oma positsiooni hoida, sellega saime hakkama ja see on põhiline,» sõnas Taimsoo. «Endal oli lõpus päris raske, ent mehed tagant toetasid hästi.»

Finaali eel Taimsoo suuri sõnu ei tee. «Meie läheme oma asja ajama ja vastastele nii palju ei mõtle. Peamine on, et keegi pikalt eest ei pääseks, sellistes tingimustes on hiljem väga raske kaotust tasa teha,» lisas Eesti paatkonna liige. Finaal peetakse laupäeval kell 16.03.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles