Enn Hallik: Miks peakski?

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Hallik.
Enn Hallik. Foto: PP

Ei hakka salgama, spordi vaatamine ja spordist kirjutamine on mulle nii elukutse kui harrastus. On nauding jälgida, kuidas võrkpallis ühelt poolt rammitakse ja teiselt poolt liblikaid visatakse ning pall kuidagi maha ei jää. Või jalgpallis nõrgem nii-öelda bussi oma värava ette pargib ja tugevamal võita ei lase. Ehk siis seda, kuidas korvpallurid üle vastase käte kolmeseid lasevad ja publikut unustades punkt punkti haaval heitlevad. Kui siin vaid sportmänge nimetada.

Aga ma ei nimetanud neid juhuslikult. Riskides saada osa spordirahva peksupoisiks, küsin, seekord siiski tavakodaniku vaatevinklist: miks peaksid pallimängijad (ja võib-olla veel keegi) seadustest ja muust rahvast kõrgemal olema? Ja kui ei pea, siis miks on meie kallis riik nende osas seni olnud nii libekeelne?

Juba ligemale aasta kestab jama sportlaste maksuvabade stipendiumidega. Stippi põhimõtteliselt võis maksta ja makstigi aastaid kümnetes, et mitte öelda sadades klubides, ja suuremalt jaolt oligi see sisuliselt töötasu. Pool- või täiselukutselistele sportlastele, treeneritele, massööridele, kellele iganes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles