Kalev Kallo: Paipoisist on saamas ülalpeetav

, Eesti Panga nõukogu liige, riigikogu liige (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Kallo.
Kalev Kallo. Foto: PP

Kuna majanduse väljavaadetega on kehvasti, üritab valitsev Reformierakond hakata poliitilist profiiti lõikama julgeolekuteemadega. Põhjust selleks on, sest nagu ütleb majandusteadlane Rainer Kattel, pole Eesti juba neli-viis aastat enam eriline, vaid tavaline riik, kus erilist majanduskasvu ei ole.

Meile ei ole enam põhjust õlale patsutada, sest peale mõne nišiettevõtte väikse edusööstu pole midagi ette näidata. Enam ei aita jutt kasinuspoliitikast ja selle edukast rakendamisest, sest nagu majandusteadlased tagantjärele ütlevad, ei olnud sellel majanduse taastumisega suurt pistmist.

Asjaolu, et kriisist aitasid üle kokkuhoiumeetmed, on üks suur mull, mida eriti eelmine peaminister Andrus Ansip väga edukalt “müüs“ nii Eestis kohapeal kui Läänes. Müüs nii hästi, et nüüd sahistatakse, kuidas ta hakkab Euroopa jahtunud majandust juhtima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles