Konkursil valitakse parim loodusobjekt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK Lemmeranna telkimiskoht.
RMK Lemmeranna telkimiskoht. Foto: Henn Soodla

Eesti looduskaitse sajanda aastapäeva ürituste raames on käimas konkurss “100 lemmikut looduses”, kus kõik loodussõbrad võivad saja riigimetsas asuva loodusobjekti seast lemmiku valida.

Vastava pingerea Eesti rahvusparkides, puhke- ja kaitsealadel asuvatest matkaradadest, telkimisaladest, metsaonnidest ja lõkkekohtadest leiab RMK kodulehelt (www.rmk.ee). Eilse seisuga oli kõige enam hääletajaid hinnanud Kilingi-Nõmme metsamaja.

Pärnumaa objektidest on enimhinnatute seas veel Rannametsa-Tolkuse loodusõpperada, Kabli looduskeskus, Lemme ja Krapi telkimisalad ning Riisa õpperada.

Pingerea uurimine on ülimalt sobiv tegevus oma puhkuseplaanide sättimisel. Nimelt on iga objekti juures põhjalik selgitus, kuidas kohale sõita, mida seal vaadata ja viited, kas kohapeal saab telkida, lõket teha, tualetti kasutada, milliseid marju ja seeni korjata ning muud rändajale vajalikku. (PP)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles