Eestlane tuli küttesäästmisel kolmandaks

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Läinud reedel Rootsis Göteborgis maailma kõige kokkuhoidlikuma veokijuhi tiitli eest võistelnud Aare Müil (pildil) saavutas ülitihedas konkurentsis, kus kaalul sõna otseses mõttes iga kütusegramm, kolmanda koha.

“Minu jaoks oli see pigem kaotus,” ei varjanud kahel alagrupivõistlusel veenvalt esikoha saavutanud ja koos soomlase ning austerlasega finaalsõiduni jõudnud Müil pisukest pettumust. “Finaalisõit ebaõnnestus täielikult: mul oli päeva kõige kehvem tulemus,” ei saa ta rahul olla. Seda enam, et finaalsõidu veok oli natuke vähem koormatud kui eelsõitude masin ja radagi juba tuttav.

Müil usub, et saatuslikuks sai strateegia muutus. Enne finaalsõitu konkurentide tulemusi analüüsides jõudis Müili meeskond järeldusele, et senist strateegiat kasutades õnnestub kindlasti soomlane seljatada ja teine koht saavutada. Küll aga polnud kindel, kas muljetavaldavaid tulemusi näidanud austerlasest suudetakse vähem kütust kulutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles