Uusomanikud kehtestasid uued reeglid

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks aastat tagasi kevadel kogunes kooli juurde paarsada vilistlast ja koolitöötajat, et üheskoos avada vana maja seinal mälestusplaat. Nüüd pole seal enam plaati ja vilistlasedki pole enam iga päev teretulnud.
Kaks aastat tagasi kevadel kogunes kooli juurde paarsada vilistlast ja koolitöötajat, et üheskoos avada vana maja seinal mälestusplaat. Nüüd pole seal enam plaati ja vilistlasedki pole enam iga päev teretulnud. Foto: Silvia Paluoja

Aastakümneid on Allikukivi pargi serval trooniv Tihemetsa põhikool etendanud kohaliku kogukonna elus olulist rolli. Pärast kooli sulgemist on hoone uued omanikud aga asunud selle kogukondlikku rolli vähendama ja eraomandi staatust rõhutama.

Algas see koos hoonega müüdud pargi teedele eramaa siltide paigutamisega tänavu suvehakul. “Seal on väga ilusad päikesetõusud ja hommikul päikese käes on väga hea kohvi juua ja kui mingid inimesed tulevad jälle sealt läbi ja… See nagu eriti ei meeldinud,” selgitas läinud aasta jaanipäeval Saarde vallalt maja ostnud Roman Hein, miks ta elanike liikumist talle kuuluvas pargis piirata otsustas.

Samas kinnitas Hein, et ega tal ju midagi selle vastu pole, kui inimesed pargis käivad. Ent kena oleks, kui nad helistaksid talle enne ja ütleksid, et nad soovivad pargist läbi jalutada. “See ei tohiks ju kellelgi tükki küljest võtta,” leiab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles