Valmis Vanalinna põhikooli hoone renoveerimisprojekt

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna põhikooli hoone Pärnu kesklinnas.
Vanalinna põhikooli hoone Pärnu kesklinnas. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsuse, kooli vilistlaste ja praeguste õpilaste vanemate kaasabil on valminud Vanalinna põhikooli hoone renoveerimisprojekt, mis näeb ette kooli korda tegemist täies mahus.

Vanalinna põhikooli direktor Pille Tahker rääkis Raadio Pärnule antud intervjuus, et kuna tegemist on arhitektuurimälestisega ja palju tuleb taastada endisel kujul, on hoone restaureerimine kallis.

Minimaalseks maksumuseks nimetas Tahker 50 miljonit krooni, abi loodetakse saada nii riigilt kui Euroopa tõukefondidest. Rahaotsingutega on juba algust tehtud.

Direktor selgitas, et projekt näeb ette hoone renoveerimist täies mahus etappide kaupa. Koolihoone korrastamist tuleks Tahkeri arvates alustada kooli aulast, mis juba praegu seoses kultuuriüritustega rohkesti kasutust leiab.

Enne uue õppeaasta algust on koolis veidi hädavajalikke värskendustöid tehtud: värvitud on koridore ja üle on võõbatud mõni klassiruum, eelkõige need, kus alustavad sügisel kooliteed esimesed klassid.

Vanalinna põhikoolis on  praegu 21 klassikomplektis 501 õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles