Juhtkiri: Objekt ja omanik

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Iga kogukonna, mõelgem siis valla, maakonna või riigi mõõtmeis, juurde kuulub hulk hooneid, mis on midagi enamat kui lihtsalt objektid. Need on majad, millel on väärikas ajalugu ja tähtsus, mis põhineb kas nendega seotud isikutel või arhitektuurilisel väärtusel.

Väga paljud omaaegsed mõisad või lihtsalt suuremad häärberid majutasid pikka aega koole, kuid elu maal on läinud nii, nagu me teame, ja paljud koolid on tegevuse lõpetanud või sobivamatesse ruumidesse kolinud. Üks neist paljudest oli Tihemetsas Albert Zoeppfeli elamu, kus asus Tihemetsa põhikool, mille tegevus lõpetati 2012. aastal, ja aasta hiljem müüs Saarde vallavalitsus hoone koos pargiga eraomanikule, kes plaanib sinna veinimõisa rajada.

Nagu Pärnu Postimees sel nädalal kirjutas, käärib Tihemetsas mitte niivõrd vein kui vastuolu uute omanike ja kohalike elanike ning Tihemetsa kooli vilistlaste vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles