Tartu laululaval kaigub taas sõltumatu muusika

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu laululava.
Tartu laululava. Foto: Sille Annuk / Postimees


Olnuks kummaliselt kahtlane, kui Lauri Liivak, üks sõltumatu muusika festivali Plink Plonk korraldajaid, oleks hakanud ühte ansamblit teiste hulgast enda lemmikuna esile tõstma.


Kuuendat korda rahva ette ilmuval festivalil – jätkuvalt Tähtveres lauluväljaku murul – on ometi üks bänd, mida tutvustades oli ta sõnaohtram kui teiste puhul.

«Kapitan Korsakov ei olnud tol hetkel, kui me festivalile tulekust rääkisime, veeranditki nii kuulus kui praegu,» ütles Liivak. «Trio on selle kevadega teinud väga võimsa tähelennu Belgias.»

Pungilikku muusikat tegevate Belgia Kuningriigi alamate kõrval plinkima ja plonkima kutsutud Seeland ning Swami Coco & The Maximum Meetha Orchestra on samuti kuninglikud – esimene neist tuleb Suurbritanniast ja teine Rootsi Kuningriigist.

Festivali ülejäänud kuus bändi on eestimaised: Bad Apples, Tolmunud Mesipuu, Id Rev, Nevesis, Badass Yuki ja Opium Flirt.

Võrreldes eelmise aastaga on esinejaid sel laupäeval laululaval Lauri Liivaku andmetel ühe võrra vähem, aga festivali järelpeol selle võrra jällegi rohkem. Südaööst alates astuvad klubis Plink Plonk saali ette Popidiot, Toe Tag ning DJ Paul Oja koos trummarite paraadiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles