Neljandikud võistlesid ettelugemismaratonil

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukogus toimunud liikumisaasta lugemisvõistluse võitis Arno-Kert Kaas Pärnu Mai koolist.
Pärnu keskraamatukogus toimunud liikumisaasta lugemisvõistluse võitis Arno-Kert Kaas Pärnu Mai koolist. Foto: Pärnu keskraamatukogu

Kolmapäeval leidis Pärnu keskraamatukogu saalis aset liikumisaasta lugemisvõistlus, kus parima ettelugeja tiitlile võistlesid Pärnu linna ja maakonna neljandate klasside õpilased.

Võitjaks tulnud Mai kooli poiss Arno-Kert Kaas sõidab lõppvõistlusele Tallinna vanalinnas asuvasse Eesti lastekirjanduse keskusesse.

Et on liikumisaasta, kandis võistlus pealkirja "Sport ja liikumine lasteraamatutes". Iga lugeja võis enda valitud sportlikku teksti teistele ette lugeda kolm minutit. Osalejate oskusi hindas raamatuid ja sporti armastav žürii eesotsas näitleja ja omanimelise teatristuudio juhi Rein Laosega.

Pea poolesaja esinejaga lugemismaraton pakkus kuulamisrõõmu, aga pani hindajad  raskesse olukorda. Väga ereda esitusega kõigile meelde jäänud Arno-Kert Kaasi kõrval otsustati premeerida veel viit säravat ettelugejat: Laura Orasmäed Audru koolist, Kennert Viirmaad Vanalinna põhikoolist, Jaanika Karjust Ülejõe gümnaasiumist ja Helena Triin Toodut ning Maria-Brigitta Kaevandit Pärnu Kuninga tänava põhikoolist. Igati kuulamisväärseid ettelugejaid oli raamatukokku tulnud veel Arest, Paikuselt ja Tõstamaalt.

Selleks, et liikumine ainult raamatukaante vahele ei jääks, andsid oma panuse loova liikumise eestvedajad Kardo Ojassalu ja Helen Solovjev Pärnu Kunstide majast. Ja selles, et sportimisest on häid juturaamatuid kirjutatud, võib veenduda peagi üles pandaval raamatunäitusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles