Pärnumaal teenib rikkuse 13 miljonäri

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majanduslehe Äripäev avaldatud 500 Eesti rikkaima inimese pingereas 24. kohal on Rootsis sündinud Peter Hunt.
Majanduslehe Äripäev avaldatud 500 Eesti rikkaima inimese pingereas 24. kohal on Rootsis sündinud Peter Hunt. Foto: Urmas Luik

Majanduslehe Äripäev avaldatud 500 Eesti rikkaima inimese pingereas on 13 inimest, kelle jõukus pärineb suures osas Pärnu linnas või maakonnas teenitust.

Edetabelis 24. kohal on Rootsis sündinud Peter Hunt, kelle vara väärtuseks on Äripäev hinnanud 76,5 miljonit eurot. Hundile kuulub tekke ja patju valmistav Wendre, mis suvel ostis Soome ühe suurema kodutekstiili tootja Finlaysoni tehased Soomes ja Venemaal ning jaekauplused Baltimaades ja Venemaal. Hunt rajab Tahkuranda golfikeskust, mis peaks valmima järgmisel aastal.

Tabelis 96. kohal on metallitööstusfirma Metaprint üks omanikke Martti Lemendik, kelle vara väärtuseks hinnatakse 25,3 miljonit eurot. Metaprindil on Pärnus tehas, tunduvalt rohkem teatakse Martti Lemendikku aga tema isa, Pärnu perearstikeskuse juhataja Jaan Lemendiku kaudu. Muide, Kesklinna tervisekeskuses on Jaan Lemendiku kõrval üks omanikest ka Martti Lemendik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles