Varjupaigad kuulutavad oktoobri musta kassi kuuks

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka see süsimust kiisu ootab head kodu.
Ka see süsimust kiisu ootab head kodu. Foto: Varjupaikade MTÜ

Pärnu kodutute loomade varjupaiga töötajaid hämmastas hiljuti meediast kuuldud uudis, et inimesed pelgavad ebausu tõttu musta kassi võtta.

“Tundub kuidagi kummaline muretseda nõidade, tuleriitade ja number 13 pärast ajal, kui tunneme uhkust e-riigi, Skype’i ja arvukate muude kõrgtehnoloogiliste saavutuste üle,” imestas Pärnu kodutute loomade varjupaiga turundusjuht Mari Hagi.

Et uskumatuna näivat musta kassi hirmu kontrollida või, õigemini, seda seljatada, kuulutab viit loomade varjupaika koordineeriv Varjupaikade MTÜ oktoobri musta kassi kuuks ja kutsub inimesi just musti kiisusid kodustama. “Hüüame välja, et 15.–30. oktoobrini saab kõikidest meie varjupaikadest Võrus, Valgas, Viljandis, Pärnus ja Virumaal adopteerida musta kassi ilma tavapärase loovutustasuta,” teatas Hagi.

Turundusjuht rõhutas, et varjupaigast piimavurru võtmine on topeltheategu.

“Inimene pakub loomale kodu ja annab varjupaigale võimaluse pakkuda peavarju teistele tänavatel ja prügilates elanud kassidele. Uskuge, meie kassitoad töötavad täisvõimsusel. Koha broneerimissoove ja -vajadust on meil rohkem kui mõnel luksushotellil,” avaldas Hagi.

Kõik varjupaigas elavad hiirekuningad on kiibitud, vaktsineeritud, steriliseeritud/kastreeritud.

Nõnda ei ole uuel omanikul muret soovimatult sündinud pesakondadega ja looma kadumise ning varjupaika sattumise korral saavad varjupaiga töötajad kassi omanikuga hõlpsasti ühendust võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles