Pärnu haigla arsti kahtlustatakse mitmes kuriteos

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla arst Fred Veber.
Pärnu haigla arst Fred Veber. Foto: Urmas Luik

Lääne ringkonnaprokuratuur kavatseb esitada Pärnu haigla arstile Fred Veberile süüdistuse raha eest ebaseaduslike töövõimetuslehtede ja puudedokumentide vormistamises.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo lõpetas kohtueelse uurimise Fred Veberi kriminaalasjas ja edastas materjalid prokuratuuri süüdistusakti koostamiseks, vahendas ERR.ee.

Lääne ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Küllike Kask nõustus Pärnu haigla ortopeedi Fred Veberi kriminaalasjast rääkima vaid üldsõnaliselt. Põhjus on selles, et süüdistuse esitamine arstile seisab alles ees.

"Lääne ringkonnaprokuratuuri menetluses on konkreetne kriminaalasi, kus ühte Pärnu haigla arstidest on alust kahtlustada kuritegude toimepanemises. Seda eelkõige just ametialaste kuritegude raames, mis puudutavad aususe kohustuse rikkumist. Kuna kohtueelne menetlus ei ole veel lõppenud, siis kahjuks nendest täpsemalt rääkida ei ole võimalik,“ rääkis Kask.

"Küll võib öelda seda, et need teod, mida arstile on ette heidetud, puudutavad eelkõige töövõimetuslehtede ebaseaduslikku väljastamist ja dokumentide esitamist, mis on seotud isikutele püsiva töövõimetuse määramisega,“ täpsustas Kask.

Prokuröri räägitut võib lahti seletada nii, et Veberilt sai töövõimetuslehe ka juhul, kui küsijal parasjagu ühtegi haigust polnud, aga ta oli nõus maksma, et mingi diagnoos kirja saaks. Samamoodi käis lugu püsiva töövõimetusega, milleks vajalikud dokumendid sai Veberilt raha eest töövõimeline inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles