Juhtkiri: Halvast mängust ja heast näost

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Selle lehenumbri lugejateni jõudmise ajaks on selge, millega lõppes Aasia ja Euroopa enam kui 50 riigi juhtide tippkohtumine Milanos. Kuigi peamine jututeema pidanuks olema majanduskoostöö, oli kohe alguses selge, et esikohale asub Ukraina kriis ja Venemaa näotu tegevus selles.

5. septembril sõlmitud Ida-Ukrainat puudutav relvarahu on olnud hapramast hapram, väidetavalt on separatistid rikkunud seda enam kui 1400 korral. Eile hommikul kohtusid hommikusöögilauas Ukraina ja Venemaa president, kuid sellel kokkusaamisel polnud tulemusi.

Kahe slaavi riigi vahel arendab aktiivset vahendustegevust Saksa kantsler Angela Merkel, kes pidas paaritunniseid eraldi kõnelusi Petro Porošenko ja Vladimir Putiniga. Lõpptulemusena ei varjatud, et Ukraina ja Euroopa ning Venemaa arusaamades Ukraina kriisi puhkemise põhjuste ja tagajärgede üle on suured eriarvamused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles