Pikamaaujuja asus Emajõge vallutama

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikamaaujuja Teet Daaniel asus läbima Emajõge otsast otsani, Võrtsjärvest Peipsini (pildil Teet Daaniel Rannu-Jõesuu silla juures).
Pikamaaujuja Teet Daaniel asus läbima Emajõge otsast otsani, Võrtsjärvest Peipsini (pildil Teet Daaniel Rannu-Jõesuu silla juures). Foto: Andres Ehrenpresis / Postimees

Jõudu! Libedat vett! Niisuguste soovidega saatsid Viimsi Veeklubi pikamaaujuja Teet Daanieli täna kell 12 Rannu-Jõesuu silla juures Emajõel vesisele teekonnale tema lähedased ning enneolematut sündmust uudistama tulnud huvilised.


Daanielil on kavatsus läbida Emajõgi ujudes otsast otsani – seda ei ole teadaolevalt veel keegi teinud –, kusjuures veest välja tulla loodab ta Peipsis ööpäev hiljem, 7. augusti lõuna paiku. Jõel saadab Daanieli sajahobujõuline mootorpaat Mia, pardal lisaks paadijuhile arst ning ujujale toidu ja joogi jagaja. Söömine ja joomine käib vees, kavakohaselt võtab ujuja iga tunni tagant sööki vedelal kujul ja joob iga 15 minuti järel.

Muu hulgas on pikamaaujuja üritus seotud heategevusega. «Teen koostööd Eesti Laste ja Noorte Diabeedi Ühinguga, et nii koguda raha lastele, kelle vanematel endal puuduvad piisavad võimalused oma diabeedihaigetele lastele eluoluliste ravitarvikute ostmiseks. Tean ja tunnen mitut diabeeti haigestunud last ja seetõttu soovin nii oma ujumise kui sellega kaasneva avaliku tähelepanuga neid lapsi aidata,» selgitas Daaniel. «Kõigil, kes soovivad diabeedilapsi aidata, palun teha annetus tulumaksusoodustusega MTÜ Eesti Laste ja Noorte Diabeedi Ühingu arvele nr 22 104 722 5180 Swedbankis või helistada toetusnumbrile 900 7885, iga kõne toetab lapsi 25 krooniga.»

Pikamaaujujat oli tulnud teele saatma teiste hulgas Eesti Laste ja Noorte Diabeedi Ühingu juhataja Kristi Peegel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles