Juhtkiri: Pääsenud valitsus, päästetud Ligi

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Otsusega tagasi astuda päästis rahandusminister Jürgen Ligi valitsusliidu ja iseenda. Ega valikuid palju olnud. Teatanuks Ligi kavatsusest jääda valitsusse, oodanuks teda sel nädalal umbusaldamine riigikogus. Keskfraktsiooni juht Kadri Simson kogus juba hoolega haokubusid Ligi tuleriidaks. Peale Keskerakonna olnuks loomulik sotside osalemine ning ilmselt saanuks umbusaldajad liitlasi ka Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioonist. Nii võinuks umbusaldus läbi minna ja pesuehtne valitsuskriis olnukski meie õuel.

Toimetuses mängisime veel mõttega, et Keskerakonna juhtimisel luuakse riigikogus kolmikjõuk – Keskerakond, SDE ja IRL – ning kukutatakse oravad üldse võimult. Kõigil kolmel on põhjust Reformierakonna vastu kivi taskus kanda. Siis saanuks Eesti midagi samalaadset kui Andres Tarandi jõulurahuvalitsus 1994, millest kirjutasime siinsamas laupäeval.

Kummati võib praeguses skandaalis jääda kannatajaks hoopiski SDE. Ligi selgitas eilses Postimehes arusaadavalt, mis temal kopsu üle maksa viskas. Samas avaldatud lugejakirjad olid samuti arukalt analüüsivad. Nüüd, kui Ligi nuhtlemise hoog on möödas, hakatakse küsima: oot, aga mille peale Ligi nii ägestus ja mida Jevgeni Ossinovski õigupoolest ütles?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles