Naiskodukaitse ajalootunnis rääkisid väärikad daamid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalootunni eel vestlesid Kaitseliidu staabimajas omavahel Helju Soomägi, Ella Raudsepp ja Maie Pitsal, kes kandis sõjaeelse Naiskodukaitse vormikleiti.
Ajalootunni eel vestlesid Kaitseliidu staabimajas omavahel Helju Soomägi, Ella Raudsepp ja Maie Pitsal, kes kandis sõjaeelse Naiskodukaitse vormikleiti. Foto: Ants Liigus

Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna ajalootunnis meenutasid Helju Soomägi ja Ella Raudsepp sõjaeelse ühingu tegevust ja rääkisid punapöördele järgnenud rasketest aastatest.

Ajalootundi juhatanud Maie Pitsal kandis helesinist valge krae ja kätistega vormikleiti, nagu oleks ta maha astunud 2. septembril 1927 asutatud Naiskodukaitse pildilt.

1940 toimunud riigikorra vahetumise järel keelustas punavõim nii Naiskodukaitse kui ka Kaitseliidu, noorteorganisatsioonid. Saksa okupatsiooni alates jätkus nende tegevus mingil määral, näiteks mõlema väärikas eas esineja noorustegevus jäi Kilingi-Nõmme ja selle ümbrusesse ning on seotud ka 1941. aasta 4. juulil peetud Liivamäe lahinguga hävituspataljoni ja kohalike kaitsjate vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles