Juhtkiri: Kaasame natukene

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Oktoobri alguses kirjutasime siinsamas, et Pärnu vaikses enesega rahulolus pole kaasava eelarve ideed korralikult isegi arutatud. Aga võiks, sest miks mitte? Tõime juhtkirjas kaasava eelarve positiivsete momentidena esile, et hea on see, kui mõni kaua vindunud idee kogub küllaldaselt toetust ja on lootust, et mõte viiakse järgmisel aastal lõpuks ellu. Samuti on positiivne anda vähemalt 16aastastele noortele võimalus kodulinna kujundamisel kaasa rääkida.

Pärnu järgmise aasta eelarve projekt on valmimas ja selles kavatseb linnavalitsus esimest korda kaasavat eelarvet kasutada. Esialgsete andmete kohaselt läheb pärnakatele võimalus otsustada, kuhu paigutada tuleval aastal 30 000 eurot. Valikust on kõne all olnud laste mänguväljakud ja spordiväljakud.

Kaasava eelarve esirinnas astub Eestis praegu Tartu, kus kaasav eelarve juba traditsiooniks saamas. Järgmise aasta eelarvesse on seal planeeritud märksa suurem summa kui Pärnus, 140 000 eurot. Kaasamisprotsess on Tartus avatum kui alles alustavas Pärnus, sest Taaralinnas koguti juba kevadel linlastelt ideid, mida selle summa eest teha. Rahvalt laekus 92 ideed ja oktoobris toimunud lõpphääletusele pääses neist 25. Ohte, kuidas hea mõte ära nullida, leiab Tartustki. Tartu linnavolikogu liige Jüri-Ott Salm Vabakunnast ütles Tartu Postimehele, et “see, mis praegu toimub kaasava eelarve näol, on kahjuks ikkagi PR-tegevus ja odav populaarsus, see ei ole kaasav eelarve”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles