Kunstnikud paotavad ateljee uksi

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kunstnike maja avab linnarahvale uksed.
Pärnu kunstnike maja avab linnarahvale uksed. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Pärnu kunstnike maja (Nikolai 27) ühineb homme festivaliga “Augustiunetus” ja ootab linnarahvast avatud ateljeedesse ning õuel asuvasse kohvikusse.

Kunstnike maja galeriis saab näha Vene kunstniku Nelya Koržova maalinäitust. Kell 16 avanevad uksed kõikides maja ateljeedes ja stuudiotes ning näha saab, millega kunstnikud tegelevad. Andrus Joonase ja Sirami ateljeedes leiavad aset interaktiivsed kestvus-performance’id, kus publikki osaleda saab. Pusa maalib suurt lille ja rahval on võimalus teda seejuures aidata.

Alar Raudoja esitleb maali- ja animatsiooni installatsiooni. Janno Bergmann näitab vanemaid animatsioone ja teeb koos rahvaga uusi. Piret Looveeri ateljees toimub kollaažimaali töötuba. Kadri Rebase ateljees sünnib ühismaal.

Tekstiilikojas on väljas ühistekstiilitaies, kus soovijad saavad eri tehnikates kätt proovida. Karol Kallas tutvustab täiesti uut teenust: nõudmiseni raamatute trükkimist.

Pärnu kunstiklubi näitab 2009. aastal ja tänavu suvel Pärnu hansapäevade ajal kunstilaadal valminud maale. Koos huvilistega joonistatakse visandeid inimfiguuridest.

Kell 20 linastub Huuto galerii (Soome) video-performance’i programm “Rain of Down”. Olavi Kõrre punt annab kell 19 hoovis väikese kontserdi.

Mila Balti ja Liilia Lõhmus avavad õues kunstikohviku, kus saab maitsta kunstnikele pühendatud suupisteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles