President võõrustas Ärma talus olümpial medaleid võitnud sportlasi

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Ilves ühines praeguste ja endiste sportlaste, nende treenerite ja pereliikmete üleskutsega kõigile Eestis elavatele inimestele: pühendada iga päev vähemalt üks tund aktiivsele füüsilisele tegevusele.
President Ilves ühines praeguste ja endiste sportlaste, nende treenerite ja pereliikmete üleskutsega kõigile Eestis elavatele inimestele: pühendada iga päev vähemalt üks tund aktiivsele füüsilisele tegevusele. Foto: Vadim Vlassov

President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves võõrustasid täna Abja vallas oma kodutalus viimasel kümnendil olümpiamedali võitnud Eesti sportlasi, nende pereliikmeid ja saavutusspordi eest vastutajaid.

Presidendi sõnul oli kokkusaamise üheks eesmärgiks väljendada tänu suurtele sportlastele, kelle saavutused on pakkunud rahvale häid emotsioone ning hoidnud Eesti lippu võidukalt lehvimas maailma suurimatel spordivõistlustel. Samuti soovis presidendipaar tunnustada sportlaste koduseid taustajõude, kelle toetuse ja mõistmiseta pole tippu jõudmine ega seal püsimine võimalik.

“Te olete meid oma võitudega nii ära hellitanud, et medalita jäämist peetakse nüüd läbikukkumiseks. Ometi on teie võidud Eesti väiksust arvestades täiesti erakordne saavutus,” tunnustas president Ilves oma külalisi.

Kohtumisel arutati ka kehakultuuri ja tervislike eluviiside mõju Eesti rahva elukvaliteedile. Riigipea hinnangul tuleb ühiselt tutvustada spordi ja kehalise aktiivsuse sotsiaalset rolli ühiskonnas, sest terve inimeseta pole ka toimivat riiki.

President Ilves ühines praeguste ja endiste sportlaste, nende treenerite ja pereliikmete üleskutsega kõigile Eestis elavatele inimestele: pühendada iga päev vähemalt üks tund aktiivsele füüsilisele tegevusele.

“Igaüks võiks sisustada selle tunni vastavalt oma soovidele ja võimalustele, igapäevase jalutuskäigu, aiatöö või rattasõiduga alustades ning ujulas, sõudepaadis või palliplatsil pingutamisega lõpetades,” leidis president Ilves.

Presidendil ja tema abikaasal käisid koos peredega Ärmal külas kahekordsed olümpiavõitjad Kristina Šmigun-Vähi ja Andrus Veerpalu, olümpiavõitjad Erki Nool ja Gerd Kanter, olümpiamedalistid Jüri Jaanson, Jaak Mae ja Allar Levandi, treenerid Tatjana Jaanson, Anna Levandi, Õnne Pollisinski, Mati Alaver ja Anatoli Šmigun, Gerd Kanteri tiimipealik Raul Rebane, Eesti Olümpiakomitee president Mart Siimann ja Eesti olümpiakoondise kauaaegne pealik Martti Raju.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles