Pärnu endise teenindusmaja ümberehitaja taotleb enda pankrotti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endisest teenindusmajast Jalaka tänaval ehitati korterelamu, mille arendaja taotleb nüüd enda pankrotti.
Endisest teenindusmajast Jalaka tänaval ehitati korterelamu, mille arendaja taotleb nüüd enda pankrotti. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu kesklinna piirkonnas pargiservas asuva endise teenindusmaja korterelamuks ehitanud OÜ Pärnu Vanapark taotleb kohtus enda pankrotti, võlgniku pankrotiavaldust arutab Pärnu maakohus 14. septembril.

Varem müüs kohtutäitur ettevõttele kuuluvat 23 korterit algselt 32 miljoni kroonise alghinnaga. Tehing õnnestus varasema info kohaselt 22,7 miljoni kroonise hinnaga. Kohtutäitur ostjat ei avalikustanud, kinnitades samas, et ostja ei olnud võlausaldaja Swedbank.

Korterite keskmiseks müügihinnaks tegi see ligi miljon krooni. Sundmüügis olnud korterite suurus varieerus 43,8 ruutmeetrist 157,6 ruutmeetrini. 2007. aasta kevadel alustatud maja ja 34 korteri renoveerimistööde ajal oli kõige pisema, 36,9 ruutmeetri suuruse korteri hind 1,36 ja kõige suurema, 133,9 ruutmetrit suure korteri hind ligi 4,8 miljonit krooni. Keskmine ruutmeetri hind langes 2008. aasta suvel 35 000 kroonilt 32 000 kroonini ruutmeetrist.

Sundmüügis olnud varal lasuvad Swedbanki kasuks hüpoteegid summas 40,8 ja 9,7 miljonit krooni.
Krediidiinfo andmeil on OÜ Pärnu Vanapargi omanikud Isilme OÜ, Kaamos Group OÜ, Colindo OÜ ja Lumbar OÜ.

2009. aasta maist on Pärnu Vanapark olnud krooniline maksuvõlglane. Reedese seisuga on maksuvõla suurus 387 890 krooni ja sellele lisanduvad intressid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles