Nädal Eestis

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tarmo Lutter/Postimees

Töövõimeseaduses pettunud erivajadustega inimesed tõid kolmapäeval riigikogu ette teerulli ja näitasid piltlikult, kuidas poolik ja läbimõtlemata reform neist halastamatult üle sõidab. Enne seda pidid nad korduvate ja aina pahasemate hüüetega paluma teerulli eest kõrvale astuda seal kindlameelselt seisnud reformierakondlastel.

Lömastava masina ette oli maha pandud suur plaat, millele oli kirjutatud kõik see, millest erivajadustega inimeste ettepanekuid mitte arvestav seadus üle sõidab: puudega inimesed, omastehooldajad, töövõimetuspensionärid, põhiseaduse paragrahv 28, demokraatia ja kaasamine. Erivajadustega inimesed on seisukohal, et reform on küll vajalik, kuid auklik ja lühinägelik ning tuleks enne kinnitamist puudega inimestega koostöös üksikasjalikult läbi mõelda.

“Tulge eest ära!” hüüdsid teerulli ümber kogunenud inimesed reformierakondlasest riigikogu sotsiaalkomisjoni liikmele Jüri Jaansonile ja riigikogu aseesimehele Laine Randjärvele, kes olid astunud kindlameelselt teerulli ette ja ütlesid, et nemad ei saa kuidagi olla nõus sellega, et reform sõidab erivajadustega inimestest üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles