Värviliste unenägude tekid said kaante vahele

, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval esitleti Rõude külamajas Helga Kogeri vastilmunud raamatut “Läänemaa tekid”, kuhu on kogutud enam kui 60 tikitud tekki kogu Läänemaalt.
Laupäeval esitleti Rõude külamajas Helga Kogeri vastilmunud raamatut “Läänemaa tekid”, kuhu on kogutud enam kui 60 tikitud tekki kogu Läänemaalt. Foto: Urmas Luik

Äsja ilmunud raamatu “Läänemaa tekid” autor Helga Koger, kes samuti Läänemaalt pärit, on realiseerinud oma lapsepõlvemälestuse, nagu ta ise raamatu sissejuhatuses kirjutab.

“Imetlesin juba lapsepõlves vanaema ja naabrite juures kauneid kirjatud tekke, millele olid tikitud kummalised värvilised lilled. Mõtlesin ikka, et küll nende tekkide all võivad tulla ilusad unenäod,” avaldab Koger. Ja nii ta neid ilusate unenägude tekke omaaegsele suurele Läänemaale koos fotograaf Urmas Luigega otsima läks. Nüüd on hiiglaslik töö kirjastuse Hea Lugu abil raamatuna lugejateni jõudnud.

“Läänemaa tekid” ei ole pelgalt ilus kinkeraamat, mis igal käsitöö- ja eriti tikkimishuvilisel perenaisel võiks koduses raamaturiiulis olla, vaid põhjalik esiemade käsitööpärandi käsiraamat nii praegustele kui tulevastele käsitöö ja kodukultuuri huvilistele. Iga teki kõrval, mis pildina raamatusse jõudnud, on nii põhjalik kirjeldus, kui see tänapäeval autorile kättesaadav oli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles