Raamatukogus lehvivad sukapaelad

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Jäärjas olin kooliõpetaja, sealt kadus kool, pakuti võimalust siia tööle tulla ja tulingi,” seletab Lavassaare raamatukogu kauaaegne juhataja Liia Gentalen.
“Jäärjas olin kooliõpetaja, sealt kadus kool, pakuti võimalust siia tööle tulla ja tulingi,” seletab Lavassaare raamatukogu kauaaegne juhataja Liia Gentalen. Foto: Urmas Luik

Raamatukogu võib tuleval aastal tähistada juubelit, 20 aasta möödumist ajast, mil trükisõna koos inventariga kolis endisesse tööstuskauba kauplusesse Võidu tänava ääres. Raamatukoguhoidja Liia Gentalen aga võis tööjuubelit tähistada tänavu, sest 1. septembril möödus 30 aastat päevast, mil ta Lavassaares kirjavara laenutama hakkas.

Kõrvaluksest käivad sisse-välja toidupoes ostude tegijad, kes astuvad ka Liia juurde lehti ja ajakirju lugema, uudiskirjandust sirvima ja koju kaasa laenutama.

Lugejaid on paarsada ja alevipiirist kaugemaltki, Jõõpre ja Saari külast näiteks. “Meie inimesed loevad elulugusid, „Minu“ sarja raamatud lähevad hästi, mehed tahavad ajalugu ja poliitikat, lastele meeldivad Kristiina Kassi raamatud,” reastab raamatukoguhoidja kohalike eelistused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles