Unetud pidasid Pärnu rannaäärseil tänavail festivali

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali „Augustiunetus” ürituste raames peeti Pärnus Koidula pargis laupäeval raamatulaata.
Festivali „Augustiunetus” ürituste raames peeti Pärnus Koidula pargis laupäeval raamatulaata. Foto: Maarja Semevsky

Pärnu "Augustiunetuse" festival meelitas rahva ranna piirkonna tänavatele, tegutsesid ühepäevakohvikud, peeti piknikku, kuulati kontserte, mõõdeti rullkoogi pikkust ja joosti ööpesus.

Tegevust täis sumeda öö nautijate hulk tänavatel kasvas sedamööda, mida pimedamaks ilm läks. Kuurordihõngu austajad said pidada Rannapargis piknikku või minna ajas tagasi supelsakste aega, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Mõte korraldada Pärnus midagi sarnast Helsingi kunstiöö või Tallinna Kalamaja päevadega tekkis ühe sõpruskonna ringis. Idee korraldada üldisest suvetrallist erinevalt rahulikus ja nautlevas stiilis üritus leidis kiiresti toetajaid ning ühiste jõududega sündis Pärnusse uus festival.

Üks korraldajaid Hille Hinsberg ütles, et meeleolu ja rahvas tänavatel on täpselt see, mida nad talvel plaane tehes ette kujutasid. "Hakkasime mõtlema, et Pärnu suvi on imeline, aga lühike, ja tahaksime seda pikendada just sumeda augustikuu võrra," lausus Hinsberg.

Esimese "Augustiunetuse" kordaminek andis korraldajatele kindlust korraldada midagi samalaadset tulevalgi aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles