Pärnumaa tüdruk krooniti Eesti meistriks

Raavo Raadik
, hobumaailm.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariann-Krõõt Mätas ja Alarm.
Mariann-Krõõt Mätas ja Alarm. Foto: Mariann Vendt

Nädalavahetusel Niitvälja ratsakeskuses aset leidnud Eesti meistrivõistlustel poniklassi takistussõidus krooniti Eesti meistriks Pärnumaal Jõulumäe lähedal Keskküla talus treeniv 13aasnate Mariann-Krõõt Mätas ponil Alarm.

Kahel päeval läbisid poniratsutajad kolmel korral raja, mille takistuste kõrgus oli 105 sentimeetrit. Ainukesena suutis seda kolmel korral ning hiljem ka ümberhüpetel puhtalt sooritada Parkuuri ratsaklubi liige, vanaema Anne Lahesoo käe all treeniv Mätas. Sõitude lõikes oli Mätas laupäeval teine, pühapäeval oli ta aga parim.

Sama võistluse põhisündmus oli suurima rahvusliku takistussõidusarja Palladium Cupi finaal, mille tänavune põhiklass oli noorte ratsanike klass. Finaali võidu tõi Pärnumaale jällegi Parkuuri sportlane Mariah Orover hobusel Caruso. Finaali kolmas oli samuti parkuurlane - Solveid Keskküla hobusel Gender. Koondarvestuses tõusis Orover finaali võiduga viiendaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles