Mõisa remontija tahab lepingust loobuda

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lepingu järgi oleks Heimtali mõis pidanud korda saama kuu aega tagasi. Tegelikult on tööd pooleli, kuid ehitajad on objektilt kadunud. Ehitusfirma Remetit meenutavad vaid ehitustandrit piiravad aiad ja nende külge seatud reklaamsildid.
Lepingu järgi oleks Heimtali mõis pidanud korda saama kuu aega tagasi. Tegelikult on tööd pooleli, kuid ehitajad on objektilt kadunud. Ehitusfirma Remetit meenutavad vaid ehitustandrit piiravad aiad ja nende külge seatud reklaamsildid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Pärsti volikogu peab homme aitama vallavanemal otsustada, kuidas käituda ehitusfirmaga Remet, kes on pooleli jätnud Heimtali mõisa remondi ja tahab jätkamiseks lisaraha.


Kaks nädalat enne kooliaasta algust on olukord hoones samasugune, nagu oli kevadel kooliaasta lõppedes. Vallavanem Erich Palmi hinnangul on lepingu kohaselt 18,3 miljonit krooni maksma pidanud tööst tehtud pool ning nüüd on selgusetu, mis majast edasi saab.

Remet on teinud vallajuhtidele ettepaneku leping vastastikusel kokkuleppel lõpetada. Homsel volikogu istungil teeb vallavanem olukorra kohta ettekande ning küsib siis volikogu arvamust.

Kolm volikogu liiget, kellelt «Sakala» eile kommentaari küsis, tunnistasid, et ei tea mõisa remondi ümber toimuvast suurt midagi. «See on olnud vallavanema ülesanne ja tema annab meile istungil olukorra kohta ülevaate,» ütles volikogu esimees Jaan Mätas.

«Remetiga jätkuvad meil läbirääkimised, mis on enam kui pingelised,» sõnas Erich Palm. Vallavanem polnud nõus avaldama, kui palju küsib ehitusfirma vallalt lisaraha, samuti ei öelnud ta, kui suurt tagatisraha võiks vald lepingu järgi nõuda, kui tööd peaksid pooleli jääma. «Nende summade üle meil vaidlused käivadki,» lausus ta.

Aktsiaseltsi Remet esindajana 2008. aasta lõpul ehituslepingule alla kirjutanud firma  juhatuse liige Andres Neemre keeldus igasugustest kommentaaridest, viidates samuti pooleli olevatele läbirääkimistele.

Põhjuse, millest ehitaja ja valla vastuolud täpselt alguse said, jättis Palm samuti saladuseks. Küll aga nimetas ta, et vald polnud nõus tasuma mõningate projektimuudatuste eest ning sisuline vaidlus käib vähem kui miljoni krooni tasumise ümber. «Tegemist on väga keerulise, muinsuskaitse all oleva objekti renoveerimisega,» lausus vallavanem.

1. septembril Raudna põhikooli minevatel lastel on vallavanema kinnitust mööda õpperuumid olemas, sest ka eelmisel ja üle-eelmisel õppeaastal õppisid vanemate klasside lapsed remondi tõttu klassides, mis on ehitatud läheduses asuvasse ringtalli.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles