Haigeid lapsi rõõmustab pardiparv Pärnust

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anniki Leppik (vasakul) ja Triin Mihkelson koguvad pardid kokku Woolminti kauplusesse, et need peagi haigetele lastele saata.
Anniki Leppik (vasakul) ja Triin Mihkelson koguvad pardid kokku Woolminti kauplusesse, et need peagi haigetele lastele saata. Foto: Ants Liigus

Eesti käsitööhuvilised naised otsustasid aidata vähihaigeid lapsi, saates neile jõulukingitusi, kootud mütse ja heegeldatud parte.

Aktsiooni algatas pärnakast käsitööettevõtja Anniki Leppik, kes juba eelmisel aastal koos kaaslastega tegi ja kogus jõulukingitusi vähihaigetele lastele. Kingitused anti üle Eesti draamateatris toimunud laste jõulupeol ja kõik, mis üle jäi, toimetati Tallinna ja Tartu haiglate onkoloogiaosakondadesse.

Tänavu on Leppiku eestvedamisel taas käsitöösõprade meisterdatud kingitused kokku kogutud ja lastele saatmist ootamas, kuid nüüd saadetakse Tallinna lastehaigla ja Tartu ülikooli kliinikumi onkoloogiaosakonnas ravil olevate laste jaoks heegeldatud pardikesi, kes väikeste patsientide haiglas olemist meeldivamaks aitavad muuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles